[NL] Kwadratuur publiceerde zopas een bespreking van de Psallentes cd URSULA11. Een fragmentje:

Parallel met deze melodische verfijning ontwikkelt de muziek zich ook op andere terreinen, waarbij systematisch grenzen overschreden worden.  De reciterende passages die met de melodieën afwisselen in de antifonen worden in de daaropvolgende responsoria echte nieuwe lijnen en geleidelijk aan zoeken de stemmen meer de hoogte op. Kleine ritmische accenten zorgen verder dat monotonie geen kans krijgt: zo vloeiend als de ene antifoon gezongen wordt, zo nadrukkelijk, aandringend en puntig is de dictie in de andere.

Lees de volledige bespreking op kwadratuur.be

De cd is te koop in je cd-winkel, of via Le Bricoleur

Hildegard von Bingen and her nuns - Psallentes' URSULA11 Hendrik Vanden Abeele
Hildegard von Bingen - Image via Wikipedia