[°°] Papier Machaut F-Pn 1585

[ENG] Third series of five movies, these are with F-Pn 1585, which is a fifteenth century manuscript on paper, not velum. It’s one of the five sources for Machaut’s Mass. That’s why we like to call it ‘Papier Machaut’. Enjoy!

[NL] Dit is de derde reeks van vijf filmpjes waarin we de Ite missa est / Deo gratias uit Machaut’s Messe de Notre Dame zingen. De audio is altijd hetzelfde (het idee om de partituur je uitvoering te laten beïnvloeden is moderner dan we soms zouden willen – dus vijf verschillende manuscripten die toch dezelfde uitvoering opleveren: het kan). Dit manuscript, F-Pn 1585, is van papier, niet van perkament. Daarom noemen we het graag ‘Papier Machaut’. Geniet ervan!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: