Fragmenta Tungrensia voorbereiden

IMG_4326

Psallentes repeteert dezer dagen aan het repertoire van een nieuwe cd, met gregoriaans uit veertiende-eeuwse en vijftiende-eeuwse Tongerse manuscripten (vandaar de titel: Fragmenta Tungrensia, of Fragmenten uit Tongeren). De opnames gebeuren over enkele weken in Wallonië, maar vorige week en deze week zijn we ter voorbereiding te gast in het Huis van de Polyfonie te Leuven. Prachtige en inspirerende plek om te repeteren. De mannen van dienst voor dit project (van links naar rechts): Hendrik Vanden Abeele, Adriaan De Koster, Conor Biggs, Pieter Coene, Philippe Souvagie, Paul Schils en Gunter Claessens.

Foto Michaela Defever, Alamire Foundation.

3 thoughts on “Fragmenta Tungrensia voorbereiden

Add yours

 1. Jammer dat een gewoon emailadres op de website haast onvindbaar is.
  Ik wou mn. graag contact opnemen.

  1. Beste heer Larivière

   Dank voor uw bericht. Contact nemen met Psallentes kan via het invullen van het contactformulier. We hebben ooit wel ook een adres op de site vermeld (info[at]psallentes.be), maar toen kwam er opvallend veel meer spam in onze inbox. Vandaar dat we er een beetje discreet mee zijn. Bij deze hebt u dan een mogelijk contactadres.

   Hartelijke groet

   Hendrik Vanden Abeele

 2. Ik ben heel benieuwd: ik bereid namelijk een scriptie over een evangeliarium van de Onze-Lieve Vrouwbasiliek, het is een prachtig manuscript (vroege middeleeuwen) met muzieknotatie en dat alles in een schitterende boekband. Het toetje op de taart zou zijn het te horen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: