[FRIENDS] Lost Hymns Project

Buiten is het koud en wit, binnen wordt het warm en gezellig — tijd voor een streepje warmhartige muziek. Tine Allegaert, vriend van Psallentes (en via Musica ook medewerkster aan onze Eersteklasconcerten) maakt deel uit van het ‘Lost Hymns Project’. Een leuke naam, trouwens, die mij niet zozeer aan gregoriaans doet denken (waar we natuurlijk ook hymnen kennen), maar eerder aan Lady Gaga’s ‘Angel Down’, wat ik sinds dat uitkwam als een ‘verloren hymne’ beschouwde.

Maar dit vergelijken met iets anders doet oneer aan wat het is: authentieke, fijnzinnige, pretentieloze muziek. Deze ‘hymne’ is ‘voor de onnozele kinderen’. ‘Een onschuldige blik is goud waard’, zeggen de makers daarover.

Andere afleveringen zijn beloofd, en het is zelfs ‘open source’: je kan gewoon de (contouren van de) partituur downloaden. Haal je accordeon of gitaar maar boven. Of zet je eens aan de piano. Mooi!

Hendrik Vanden Abeele, 8 februari 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: