[FRIENDS] Träume und Erwachen (Jean-Pierre Deleuze)

Van onze vriend Jean-Pierre Deleuze is recent nieuw werk in première gegaan, zijn inleiding tot en commentaar op twee vioolsonates van Bach (VWV 1017 en 1019). Ik hoor sommige puristen meteen denken ‘oeioei!’, maar bij Jean-Pierre kan je met zo’n dingen op twee oren slapen. Hij heeft net met grote zorgzaamheid en finesse, met eerbied en bescheidenheid een bedje klaargemaakt waarin deze (delen van) sonates van Bach kunnen verpozen. Bovendien mooi uitgevoerd door Frédéric d’Ursel (viool) en Cindy Castillo (orgel). Een aanbeveling!

‘Onze vriend Jean-Pierre Deleuze’, vraagt u? Wel, Jean-Pierre maakte voor Psallentes en Arnaud Van de Cauter (een andere vriend van ons) enige jaren geleden het erg gewaardeerde avondvullende project ‘Tota pulchra es‘.

Hendrik Vanden Abeele, 25 januari 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: