12•06•2022 Leuven [B] Psallentes Happertjes

Psallentes is er trots op een Leuvens ensemble te zijn. Want Leuven is ongetwijfeld de op één na mooiste stad van Vlaanderen! Volgende zondag 12 juni 2022 doen we ter hoogte van de zogenaamde ‘Benedenstad’ onze liefde voor Leuven weer alle eer aan. De ‘Benedenstad’ is meteen ook de podiumkunstensite. Dat is de plek waar, als alles goed gaat, tegen 2027 het nieuwe Leuvense podiumkunstengebouw zal staan. Maar voor het zover is: zondag 12 juni kan je meer te weten komen over alle plannen voor dit stadsdeel, en dat op de meest bruisende manier denkbaar. Alleen het weer moet een beetje mee willen.

Je komt alles te weten over de site zelf, het openleggen van de Dijle, de woonprojecten op en rond de Hertogensite, het Europees project VARCITIES, de toekomstplannen voor de Kruidtuin en de Redingensite (faculteit psychologie en pedagogie)… Er zijn infomarkten, rondleidingen, er is muziek, dans, cursus, er is een wandelparcours, er is een tentoonstelling. Lees er hier alles over. En o ja: het is gratis.

En Psallentes hierin? “Kijk uit voor de guerrilla-tactieken van de zes zangeressen van Psallentes. Het Leuvense ensemble voor oude vocale muziek omcirkelt je met streepjes polyfonie. In de keuze van wat ze precies zingen heb je zelf de hand.”

‘Psallentes Happertjes’ is een concept van Hendrik Vanden Abeele, ontworpen door Kris Thielemans, op basis van kunstwerken van Hilde Vertommen. De zes zangeressen van dienst zijn Sarah Abrams, Elisabeth Colson, Barbara Somers, Sarah Van Mol, Kerlijne Van Nevel en Veerle Van Roosbroeck.

3 thoughts on “12•06•2022 Leuven [B] Psallentes Happertjes

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: