29•03•2022 Poperinge [B] ‘Lassus’ met Griet Teck

Op dinsdag 29 maart 2022 kun je in de Gotische Zaal van het Stadhuis van Poperinge gaan kijken naar de film ‘Lassus’ van Griet Teck. “Met de boetepsalmen van Lassus achter de hand, ging Griet in gesprek met drie vrouwen uit het penitentiair complex van Brugge. Met muziek als middel en de teksten van het Oude Testament als inspira­tie­bron, schiep ze een intiem portret van drie vrouwen en hun beleving van schuld en verlos­sing. Griet Teck gaat voor en na de vertoning van de film met het publiek in gesprek.” Ticketjes hier.

(Deze dinsdagavond is volledig aan Griet zelf en aan de film gewijd. Voor een vormingsavond rond de boetepsalmen van Lassus in brede muziekhistorische context door Hendrik Vanden Abeele kun je op donderdagavond op dezelfde locatie terecht. En als je wat Lassus en Josquin live wil beluisteren, dan is er op zondag bovendien nog het concert van Psallentes in de Sint-Bertinuskerk te Poperinge, om 18u.)

Wat een week wordt dat, daar in de Westhoek!

2 thoughts on “29•03•2022 Poperinge [B] ‘Lassus’ met Griet Teck

Add yours

 1. Dag Hendrik,
  Wij vinden het fijn dat Psallentes optreedt in Poperinge en Ieper.

  Maar dat “Bachten de Kupe” is nog wat verder over de IJzer. (Watou en Poperinge hebben de IJzer als west-grens)
  zie Wikipedia:
  “Bachten de Kupe is een gebied in de Belgische provincie West-Vlaanderen dat geklemd ligt tussen de rivier de IJzer, de Belgische kust en de Franse grens, vandaar de West-Vlaamse benaming Bachten de kupe. Wikipedia

  1. Beste Gabriël, bedankt voor die opmerking! We zijn alleen in Poperinge, en ik dacht zeker te zijn dat dat tot ‘Bachten de Kupe’ behoorde. Maar jij kent er wellicht meer van, en ondersteund door Wikipedia, dus we hebben het meteen in ‘de Westhoek’ veranderd! Hartelijk en bedankt, H

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: