31•03•2022 Poperinge [B] Lassus in perspectief

Lassus. Vormingsavond door Hendrik Vanden Abeele in de Gotische Zaal van het Stadhuis van Poperinge, op donderdag 31 maart om 19u30. Tickets hier. Thema is de polyfonie van Lassus, in het bijzonder zijn zogenaamde boetepsalmen. We plaatsen Orlandus Lassus en zijn werk in een ruim muziekhistorisch kader, en komen onderweg onder meer ook Josquin Desprez tegen. Een avond toegankelijk voor zowel leek als kenner. Warm aanbevolen. Tickets hier. Dit evenement kadert in een groter geheel: op dinsdag kan je de film ‘Lassus’ van Griet Teck gaan bekijken, en op zondag is er een concert van Psallentes met muziek van Lassus en Josquin.

Tekst en foto Hendrik Vanden Abeele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: