Eindejaarslijstje & Nieuwjaarswens

Het was niet bepaald het makkelijkste jaar ooit voor Psallentes — maar voor wie was het dat wel hé! Blij te melden dat we niettemin vandaag in het NRC Handelsblad op nummer één staan bij muziekredacteur Joost Galema, terugkijkend op 2021. Eerder had hij ook al over ons verschijnen in Utrecht dit geschreven: “In de beeldschone Willibrordkerk ontdeden de negen zangeressen van Psallentes de Bijbelse psalmen juist van al hun emotie in zes concerten tussen zeven uur in de ochtend en negen uur in de avond, de gebedscyclus van een middeleeuwse kloosterling. De gekwelde ziel van Cavalli en de jubelende van Clérambault werden in de trance van het Gregoriaans van alles schoongewassen. Woorden veranderden in zuiverende klanken, waarin je zou willen blijven wonen.”

Psallentes wenst de lezer van harte een mooi 2022, met veel zuiverende klanken!

One thought on “Eindejaarslijstje & Nieuwjaarswens

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: