Gentse arbeidsvreugde

Gisteren zaterdag was Psallentes te gast in de magnifieke Sint-Baafskathedraal van Gent. Eén van de drie zogenaamde galaconcerten van de World Choir Games vond er plaats, en we hadden de eer uitgenodigd te zijn om wat streepjes Hildegard en ander fraais te komen zingen. Zeven zangeressen kweten zich van die taak: Veerle Van Roosbroeck, Sarah Abrams, Barbara Somers, Kerlijne Van Nevel, Elisabeth Colson, Helen Cassano en Rozelien Nys. Het publiek leek tevreden, dus wij ook! Dankjewel Gent!

Overigens kwamen we zo nog eens op de geboorteplek van Psallentes. Bijna 22 jaar geleden was daar, exact waar we gisteren stonden te zingen, ons ensemble boven de doopvont gehouden — toen trouwens in een evocatie van het doopritueel van de latere Keizer Karel. Toen was dat nog met ‘de mannen’ van Psallentes. Tegenwoordig zijn we vooral een vrouwenensemble geworden. Hoe dat komt, daar is een heel referaat over te houden. Ooit gebeurt dat eens. In de tussentijd: kijk hoeveel arbeidsvreugde deze ploeg alweer uitstraalde enkele minuten voor het evenement…

Tekst en foto Hendrik Vanden Abeele

2 thoughts on “Gentse arbeidsvreugde

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: