Iedereen Heilig Brugge 2021

Psallentes was op Iedereen Klassiek, eergisteren in Brugge. Het was er goed. De mooie, mooi klinkende Sint-Jacobskerk, twee keer uitverkocht met mooie mensen. En tien mooie zangeressen: twee Elisabethen (waarvan één met roepnaam Lisa), twee Sarahs, een Rozelien, een Marina, een Veerle, een Helen, een Kerlijne, een Barbara. Zo waren niet alleen die oud-Bijbelse figuren als Sarah en Elisabeth goed vertegenwoordigd, plus een heel-vroeg christelijke keizer-moeder als Helena, maar ook nog de hospitaalheiligen Catharina en Barbara, en verder Rosalia van Palermo, Pharaïldis (roepnaam Veerle) van Gent en niet te vergeten Marina van Bithynië. Omdat we ook muziek zongen voor de heiligen Ursula, Jacob, Maria en Walburga, én deels muziek van de heilige Hildegard von Bingen, past het wel met dit afsluitend bericht over het zalige ‘Iedereen Klassiek’ te wachten tot vandaag, het feest van alle heiligen.

Volgende week is een deel van deze ploeg nog op de World Choir Games in Gent, en daarna gaan we een tijdje in vroege winterstop. Maar we blijven niet stilzitten, want dan krijgen we het koud.

Hendrik IV, hertog van Beieren, koning van het Oost-Frankische Rijk, koning van Italië, Rooms-Duitse keizer; kortweg Hendrik de Heilige

4 thoughts on “Iedereen Heilig Brugge 2021

Add yours

 1. Goede morgen edele Hertog, Sire,Rooms Duitse Keizer, Heilige (???) Hendrik,

  Schitterend concert in Brugge zaterdag, ik heb genoten zoals zovelen in de St Jacobskerk ! Jij was inderdaad omringd door hemelse stemmen passend bij een hooggeplaatste persoon als jij (U)!

  Door de reis met Amarant naar Madrid kan ik er niet bij zijn in Gent, jammer …

  Met de meeste hoogachting,

  Jonkvrouw Anita

  Van: “Psallentes Oude Muziek” Aan: “anita verheecke” Verzonden: Maandag 1 november 2021 10:00:38 Onderwerp: [New post] Iedereen Heilig Brugge 2021

  Hendrik Vanden Abeele posted: ” Psallentes was op Iedereen Klassiek, eergisteren in Brugge. Het was er goed. De mooie, mooi klinkende Sint-Jacobskerk, twee keer uitverkocht met mooie mensen. En tien mooie zangeressen: twee Elisabethen (waarvan één met roepnaam Lisa), twee Sarahs, e”

  1. Haha, Anita, dankjewel hoor, voor je enthousiaste reactie hier en elders. Het is fijn te weten dat ons publiek genoot, zoals ook wij zelf van Brugge hebben genoten. Je drie vraagtekens bij ‘heilige’ Hendrik begrijp ik. Een heilig boontje ben ik wellicht niet. Daarentegen is het me een nieuwtje dat jij een jonkvrouw bent. Maar dat lijkt me wel te kloppen en te kunnen. Bedankt voor die informatie! Hartelijk, Hendrik

  1. Haha, Francine, dat is een fijn en subtiel antwoordje, mooi en naar waarheid ondertekend! Bedankt voor je niet aflatend enthousiasme! Hartelijke en vriendelijke groeten terug, en graag tot genoegen! Hendrik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: