04•09•2021 Utrecht [NL] Officiedag

Vol Utrechts zaterdagje voor de boeg: we beginnen om 7u met ‘Lauden’ en eindigen om 21u met ‘Completen’. Ja, we zetten het tussen aanhalingstekens, omdat we geen gebedsdiensten organiseren — het gaat wel degelijk om concerten. Andere onderdelen van deze zaterdag zijn verder 9u ‘Priem en Terts’, 12u ‘Mis’, 14u ‘Sext en None’, en 18u ‘Vespers’. Dit alles in de mooie en mooi klinkende Willibrordkerk. We kijken hier erg naar uit. Het Utrechtse Festival Oude Muziek is misschien wel het beroemdste festival oude muziek ter wereld. Dat we er dit jaar weer een gregoriaanse toets aan mogen geven, stemt ons trots. (Het is niet al gregoriaans wat de klok slaat hoor, we zingen ook de veertiende-eeuwse, anonieme Messe de Tournai.)

Tot in Utrecht!

Foto Wouter Van Vaerenbergh

Tekst Hendrik Elie Vanden Abeele

One thought on “04•09•2021 Utrecht [NL] Officiedag

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: