Gejukeboxt ten tweeden male

Zes zangeressen van Psallentes, met in hun midden enkele bezoekers aan de Psallentes Jukebox. Diep in het ‘deurgat’ de Leuvense schepen van cultuur, mevrouw Denise Vandevoort.

Leuven, vorige zaterdag, Mechelsestraat. Zonnige, zomerse dag. Zeven zangeressen van Psallentes bedienen er leden van het publiek in kleine groepjes op hun wenken. De bezoeker is ‘curator’ geworden, voor eventjes en voor een heel klein beetje: hij/zij stelt zelf het programmaatje samen dat wij dan zingen. Het werd een mooie dag, met zeer gevarieerde keuzes, en veel fijn bezoek. Ook de vrouw en de man in de straat bleef hangen, ter hoogte van bakkerij De Broodenier, van waaruit wij die versgezongen deuntjes ten beste gaven ā€” opendeurder kan niet. Volgende zaterdag doen we dit nog een derde keer. Bijna volzet, maar als je je op een wachtlijstje wil laten zetten, schrijf dan een mailtje aan hendrik.vda[at]me.com. Haha, ‘wachtlijstje’: alsof het gebruik van een verkleinwoord de pijn van de gemiste kans kan verzachten…

Foto en tekst Hendrik Elie A Vanden Abeele

De Psallentes Jukebox werd mee mogelijk gemaakt door de Culturele Activiteitenpremie van de Vlaamse overheid. Waarvoor dank!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: