De engelen zongen Gloria

Oh, wat een fijn dagje te Tongeren was dat. Met Psallentes XL in de basiliek te gast, vandaag zondag 22 augustus 2021, waar we de vespers van ‘Corpus Christi’ zongen, en de Messe de Tournai. Gemondmaskerd publiek netjes verspreid — een volle basiliek, maar die ‘volle’ is nog enigszins tussen aanhalingstekens.

Van de Messe de Tournai is het Gloria erg spectaculair, en van dat Gloria dan vooral het Amen. Zelfs het beroemde Gloria-Amen van de Messe de Notre Dame van Machaut is niet zo spectaculair als deze Amen. Enfin, ik zeg het maar. Blij dat we in Tongeren waren vandaag, dat zal iedereen die er was beamen!

Met medewerking van (van links naar rechts): Amélie Renglet, Sarah Abrams, Kerlijne Van Nevel, Sarah Van Mol, Elisabeth Colson, Rozelien Nys, Veerle Van Roosbroeck, Barbara Somers, Lisa De Rijcke, en ondergetekende,

Hendrik Vanden Abeele

One thought on “De engelen zongen Gloria

Add yours

  1. Dank aan museumconservator Stefanie Sfingopoulos en erfgoedexperte Sofie Hechtermans voor de warme ontvangst en tevens proficiat voor de succesvolle aanpak. Zingen voor een uitverkochte basiliek, dat kan tellen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: