Psallentes in Damme

Nog tot 5 september is Psallentes te horen in Damme. Je leest het goed. In het oude Sint-Janshospitaal aldaar loopt een kleine maar fijne tentoonstelling, gratis te bezoeken. Het gebouw op zich, in de nog niet gerenoveerde staat waarin het zich bevindt, is al de moeite op zich. Daarnaast heeft ‘NEST stadslab Damme‘ er enige interessante stukken samengebracht, een mooi parcours uitgetekend, en aan het eind word je nog tot wat zelfwerkzaamheid aangemoedigd ook. In de kapel hoor je onophoudelijk de stemmen van de zangeressen van Psallentes. We hebben namelijk speciaal voor deze gelegenheid enkele gezangen opgenomen zoals ze voorkomen in een dun perkamenten zangboekje uit 1669 (zie foto, voorgrond). Niet zomaar een boekje, maar echt een archiefstuk afkomstig van precies deze plek. Blij hieraan te hebben kunnen meewerken!

Foto en tekst Hendrik Elie Vanden Abeele

One thought on “Psallentes in Damme

Add yours

  1. Beste Hendrik gefeliciteerd met deze mooie realisatie!

    Met zeer vriendelijke groeten,

    Francine

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

    >

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: