Pretoogjes

Bij Psallentes zijn we dezer dagen erg met de toekomst bezig. Ondanks de onverwachte moeilijkheden van het laatste anderhalf jaar blijven we dan wel een fris en dynamisch ensemble (oké, dat zeggen we zelf, maar het is toch minstens onze ambitie dat te zijn), maar wat de nabije en verdere toekomst ons brengt valt nog af te wachten. Dat betekent echter niet dat we letterlijk moeten zitten wachten. Dat ligt niet in onze natuur.

Dus wat mooier dan, dan mensen ontmoeten, samen ballonnetjes oplaten, samen plannen smeden? Dat deed ondergetekende maar wat graag, gisteren tijdens een stralend dagje Brugge, onder meer met deze mooie mens David Vergauwen. Het gesprek ging over onze muziekeducatieve activiteiten bij Amarant, over oude en nieuwe muziek, over Orval en cultuurreizen, lokale, nationale en internationale cultuurpolitiek, modernisme, James Ensor als componist, elektrische auto’s en sterrenrestaurants. We probeerden ook de zeven disciplines van de zevenkamp op te sommen. Of er uit ons gesprekje concreet voor Psallentes iets uit de bus komt, dat valt nog te bezien, maar toen de naam Diederik van de Elzas viel kregen we beiden alvast enthousiaste pretoogjes. Dat is wat je op deze foto ziet, geloof ik.

Tekst en foto Hendrik Elie Vanden Abeele

2 thoughts on “Pretoogjes

Add yours

  1. 2 boeiende docenten die bij Amarant het muzikale vuur weten aan te wakkeren !!
    ik geniet volop van het Mafestival Brugge, zeker na de prima inleiding door David op het concert van 7 augustus, la vendetta.
    Psallentes met Hendrik is altijd een muzikaal feest !! (onlangs nog in St Jacobs Gent)

  2. Samenwerking tussen twee uiterst getalenteerde en bovendien zeer fijne mensen verdient alle toejuiching als bijzonder vruchtbaar voor elke cultuur minnaar!

    Francine de Nave

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: