35 andere soorten bier

Vandaag met Psallentes te Massemen wat drieluikjes gezongen, Triptycha. Ondergetekende nam in Leuven de trein, rechtstreeks naar Wetteren, wat een comfort. En dan te voet van Wetteren naar Massemen, enkele kilometers naar het zuiden.

Soms wordt concerten geven een ‘Boeketje Vlaanderen’ (met een knipoog naar de betreurde Gerty Christoffels, die heel lang geleden eens een concert van Psallentes inleidde).

Onderweg kwam vanwege Sarah aan de groep een berichtje binnen, met foto (zie boven). Hier is het, had ze omcirkeld, hier kunnen we ons straks omkleden en zo, en kijk daar is de kerk! Een mooie Martinuskerk.

Met deze Triptycha te Wetteren/Massemen komt alweer een einde aan ons reeksje rond het Lam Gods. Oorspronkelijk zouden er ook concerten geweest zijn te Eeklo en te Deinze, maar die werden afgelast of uitgesteld. Binnen een paar weken zijn we in Brugge op Iedereen Klassiek te zien — ‘als ‘t God belieft’.

Toen ik langs de Massemsesteenweg liep kwam ik ongeveer halverwege een café tegen. Op een bord op de stoep stond geschreven: “Bent u Corona ook zo beu? Wij hebben ruim 35 andere soorten bier.” Cafépraat hé, maar leuke cafépraat. Dat helpt er ons wel door…

Foto Sarah Van Mol

Tekst Hendrik Vanden Abeele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: