Beverense ‘hoorbare stilte’

Vanavond te Beveren hebben we het even stil gemaakt. Niet letterlijk, maar ‘overdrachtelijk’: kalme, rustige muziek gezongen, voor en bij het Lam Gods (ja, van Van Eyck). Buiten raasde de wind, heerste onrust en onzekerheid, maar binnen zochten we windstilte op, rust, zekerheid, ‘vastigheid’ — en mondmaskertjes. We deden dat alles op een uiterst geschikte plek: de mooie Sint-Martinuskerk in het centrum van Beveren — de streek waar Lam-Gods-opdrachtgever Joos Vijd vandaan kwam.

Met Veerle Van Roosbroeck, Lisa De Rijcke, Sarah Van Mol, Amélie Renglet, Sarah Abrams, Barbara Somers, Elisabeth Colson en Kerlijne Van Nevel.

Tekst en foto Hendrik E A Vanden Abeele, 14 oktober 2020

(Lees meer over ‘hoorbare stilte’ in het gloednieuwe boek ‘De Stilte van de Muziek voor Bach‘.)

One thought on “Beverense ‘hoorbare stilte’

Add yours

  1. Wat een bijzondere ervaring was dit voor ons! Letterlijk en figuurlijk van op de eerste rij deel uitmaken van de hemelse klanken die deze dames voortbrachten. Huiswaarts rijdend en de rest van de avond waren we in een andere, mooiere wereld. We kijken nu al uit naar jullie concert tijdens Iedereen klassiek in Brugge. Bedankt voor dit heel mooi concert.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: