Punica granatum #9 Ave Hildegard

Tijd voor een klapper: Michaela Riener soleert in een fragmentje Hildegard von Bingen, terwijl ze transformeert van Minerva (zie de tempel op de achtergrond) in Maria, Moeder Gods (zie de bedevaartgeschiedenis van Alden Biesen). Met muziek van de Duitse von Bingen hebben we meteen ook een knipoog naar de Duitse roots van de de Ridderorde die Alden Biesen stichtte. Dank Michaela voor zoveel moois!

Met medewerking van en dank aan Michaela Riener, Sander Tas, Danja Cauberghs, Boris Tas, Daan Appels, Ibbe Van Dyck, Marcel Van Coile, Hendrik Vanden Abeele.

Punica granatum is een Psallentes-project van Hendrik Vanden Abeele, artist in residence op Muziekkasteel Alden Biesen 2019. Met dank aan de Vlaamse overheid, Landcommanderij Alden Biesen, Musica Impulscentrum voor Muziek, Psallentes en Le Bricoleur. Bijzondere dank aan Esther Ursem, Tine Van den Bunder en Patrick Cornelissen.

Punica granatum kan vanaf de zomer van 2020 als muzikale wandeling worden beleefd doorheen de Engelse Tuin van de Landcommanderij Alden Biesen.

Punica granatum werd opgenomen in augustus 2019, toen de term ‘social distancing’ nog moest worden uitgevonden.

Punica granatum kwam tot stand met medewerking van en dank aan Philine Janssens, Sarah Abrams, Elisabeth Colson, Lisa De Rijcke, Kristien Nijs, Rozelien Nys, Amélie Renglet, Michaela Riener, Marina Smolders, Barbara Somers, Sarah Van Mol, Veerle Van Roosbroeck, Kerlijne Van Nevel, Sander Tas, Danja Cauberghs, Boris Tas, Daan Appels, Ibbe Van Dyck, Marcel Van Coile, Hendrik Vanden Abeele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: