Punica granatum #2 Sumer I (pomme)

De tijd van bloeiende bloesems is voorbij en de appeltjes zijn lustig aan het groeien. In de streek rond Landcommanderij Alden Biesen vind je meer dan veertig hectare hoogstamfruitboomgaarden. (Hier kan je je overigens inschrijven om in oktober zelf te gaan plukken.)

Ter ere van deze met appels doordrongen Alden-Biesense context zingen de zangeressen van Psallentes in hun met flakkerende fakkels bijgelichte nerveus verwachtingsvolle nachtelijke zoektocht doorheen de Engelse Tuin de geinige ‘ground’ van de prettige middeleeuwse canon Sumer is icumen in niet op een doordeweeks ‘pom pom pom’, maar op het toepasselijker ‘pomme pomme pomme’.

Zing mee! En verlekker je alvast op dat appeltje!

Inmiddels zijn de zangeressen in hun droom aangekomen bij het zomerhuis, inclusief ijskelder. Tijd om stil te staan bij de vergankelijkheid van het leven. Toch smelt een brok ijs niet eens zo makkelijk, zelfs als je het met vuur betast. Maar dat is voor de volgende video.

Hendrik Elie Vanden Abeele, 9 juli 2020

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: