UCSIA 2020 Op het Nieuwe Jaar!

UCSIA-nieuwjaarsreceptie 2020-36 Frederik Hulstaert Psallentes Op dese vaert Souterliedekens

Voor de Universiteit Antwerpen verzorgden we heel recent een Nieuwjaarsconcert, met onder meer een ruime selectie Souterliedekens — in het midden van de zestiende eeuw in Antwerpen uitgegeven. Het was het tweede jaar op rij dat we in de Sint-Ignatiuskapel het nieuwe jaar inluidden. Naast Souterliedekens zongen we ook antifonen en een hymne voor Johannes de Doper, en een Magnificat van Jacob Clemens (niet de paus). Hou Psallentes in het oog: op die Souterliedekens komen we nog uitgebreid terug!

Met van links naar rechts (wat de zingenden aangaat toch): Veerle Van Roosbroeck, Amélie Renglet, Lisa De Rijcke, Barbara Somers, Helen Cassano en Elisabeth Colson. Met veel dank aan Nynke van Uffelen, Christel van Wonterghem, Stijn Latré en Bea Cantillon.

Tekst Hendrik Vanden Abeele, Foto Frederik Hulstaert (met dank)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: