‘Op dese vaert’ met bruid en al

Psallentes Philine Janssens 2019 Koorlink Monday Agbonzee Jr

Gisteren zondag tot ons groot genoegen nog eens aangetreden bij Koorlink te Antwerpen. Voor ons programmaatje rond de Souterliedekens (met de ietwat mysterieuze titel ‘Op dese vaert’) lieten we Philine Janssens, inmiddels een goede vriendin van Psallentes, aantreden als een soort ‘Bruid van Christus’. Dat gebeurde uiterst sober en spaarzaam, in de laatste tien minuten van het programma, en met de juiste belichting werd het wat het moest zijn: alsof je niet zeker kon zijn wat je zag, alsof het misschien wel een droom was. De bruid was niet veel meer dan een schim, een zinsbegoocheling. Gleed even voorbij, zacht voor je netvlies, niet indringend, en je kon er zomaar naast kijken als je in het zingen van een Salve regina en een Magnificat was opgegaan. Nog wat polyfonie van Jacob Clemens er bovenop, en je zondag was niet meer wat je dacht dat ie ging worden…

Met dank aan de zangeressen van dienst, aan danseres Philine Janssens, en aan fotograaf Monday Agbonzee Jr. Binnenkort hier nog meer foto’s te zien!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: