Klank van de Stad

Op de terugweg uit Worms stapte ik over te Keulen. Even naast het station naar de Dom gaan kijken, en een beetje winkelstraat lopen. Stond daar een meisje van (ik schat) maximum twaalf jaar op haar eentje trompet te spelen. Onbezorgd, maar niet onbezoldigd: flink wat mensen gooiden enige muntjes in de rode beker. Om het helemaal af te maken begonnen spoedig de klokken van de Dom te loeien: een merkwaardig audio-spektakel! Als je de visuals erbij wil: het filmpje begint met linksachter een selfie-nemend duo. Daar ergens start ook de route van een oude man, die bij het zien of/en horen van het meisje alvast naar zijn buidel tast en haar zo dadelijk iets zal geven. Intussen blijft het meisje aan ons zicht onttrokken door een verliefd zwart koppeltje. Maar even later is ze daar dan toch te zien, rechtsvoor. Blazen maar, komt dat horen!

Hendrik Vanden Abeele, 2 oktober 2019

One thought on “Klank van de Stad

Add yours

  1. Jammer dat het trompet spelende meisje niet beter in beeld (en klank) kwam.
    Dank voor de vele reeds ontvangen e-mails

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: