Amarant Romantique

Gisteren voor Amarant te Gent en Antwerpen begonnen aan een twintigdelige reeks over de muziek in de Romantiek. De negentiende eeuw, zeg maar. Volgens mij is die negentiende eeuw nog steeds de sleuteleeuw als je de wereld van de klassieke muziek vandaag wil begrijpen. Muziekuitgeverijen, conservatoria, concertverenigingen, concertzalen, concertpraktijken, koorverenigingen: zoek er maar eens een die niet in de negentiende eeuw gesticht is. (Wijsneuzen aller landen: je zult er uiteraard vinden.) Blij dit te mogen doen, en altijd fijn om, via die negentiende eeuw, te kunnen terugkeren naar waar het voor mij allemaal begon: de piano.

De eerste reeks van tien sessies bij Amarant (over vroege tot hoge romantiek) is dus nu begonnen en volzet, maar mogelijk is er voor de tweede reeks (vanaf januari 2020), met als onderwerp de hoge tot de late romantiek, nog wel een plaatsje — of je wacht tot de reeks in jouw stad wordt geprogrammeerd.

En uiteraard zullen de cursisten ook langs L’Abbé Liszt geleid worden: het dubbel-cd’tje dat we een paar jaar geleden maakten met Joris Verdin.

Hendrik Vanden Abeele, 10 oktober 2019

abbe-liszt-cover

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: