Veni Vidi da Vinci

Klara Espresso Hendrik Vanden Abeele

Ondergetekende had een gesprekje, gisteren op Klara, ‘s ochtends vroeg tijdens de koffie, bij Espresso dus, over Leonardo da Vinci en diens relatie met muziek, naar aanleiding van het centrale thema van het festival Musica Divina dat morgen begint. Psallentes is dit jaar niet op het festival te horen — je kan wel genieten van het werk van een mooie verzameling collega’s van ons, uit binnen- en buitenland. Aan mij werd dus gevraagd een beetje context te schetsen: hoe was Leonardo met muziek bezig, welke muziek kan hij zelf hebben uitgevoerd en/of gehoord? Zoiets. Sander De Keere stelde de vragen.

Hendrik Vanden Abeele, 19 september 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: