Op je radio

Psallentes Hendrik Vanden Abeele 2019 On Your Radio

Een van mijn eerste grote liefdes in de popmuziek was Joe Jackson. Van zijn album ‘I’m the man’ had ik zelfs een badge die ik in mijn laatste humaniora-jaren bijna dagelijks opspeldde. En van dat album was misschien wel het populairste liedje ‘On your Radio’. Dat kon ik woord voor woord meezingen, op die rauw-gepolijste wijze zo eigen aan Joe Jackson. Wat een lyrics toch, trouwens — ik plak hieronder de eerste strofe. Profetische woorden ook: toen dacht ik er helemaal niet aan dat ik later af en toe het genoegen zou hebben om zelf ook echt ‘op de radio’ te komen. Met muziek van onder meer Psallentes natuurlijk, zingend of dirigerend, maar ook gewoon met mijn babbelende, toelichtende spreekstem. Dat genoegen mag ik morgen opnieuw beleven, deze keer op Music Matters, bij de aanstekelijke Olav Grondelaers. We praten er over projecten van Psallentes, vooral dan in de context van het nakende AlbaNova-festival. Nakend? Ja, noteer het: zondag 30 juni 2019 op Muziekkasteel Alden Biesen. Psallentes is er te horen met twee projecten op drie verschillende momenten.

En hier dan onze Joe aan het woord:

“Ex-friends, ex-lovers and enemies
I’ve got your case in front of me today
All sewn up
Ex-bosses you never let me be
I got your names and your numbers filed away
I’ve grown up
See me
Hear me
Don’t you know you can’t get near me
You can only hope to hear me on your radio
On your radio
You’re gonna hear me on your radio.”

Hendrik Vanden Abeele, 21 juni 2019

Naschrift later op de avond. Door over Joe Jackson te schrijven nog eens in zijn wereld gedoken. Wat een kunstenaar toch. Ik keek net deze documentaire (zie onder), of liever dit geïllustreerd interview met een nog vrij jonge Jackson, op een moment dat hij al een tiental jaar platen aan het maken was. Wat een prachtige dingen zegt hij daar toch; een man naar mijn hart: intelligent, integer, oprecht, eigenzinnig, laat zich door niets of niemand opjagen of van de wijs brengen. I love you Joe!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: