Vlechtwerk te Alden Biesen

Philine Janssens Sander Tas Psallentes Alden Biesen 2019

Vandaag fijn pre-productiedagje te Alden Biesen doorgebracht, met name in de Engelse Tuin. Het Muziekkasteel Alden Biesen heeft ondergetekende voor 2019 als artist-in-residence aangesteld, en in samenspraak met hen en met Musica, Impulscentrum voor Muziek, werk ik er aan een ‘muziekwandeling’. De werktitel is ‘Punica granatum’, het Latijn voor granaatappel. Je zult binnen afzienbare tijd dus de genoemde tuin ook op een meer muzikale manier kunnen beleven — maar daarover later meer. Het wordt een vlechtwerk van zestien korte filmpjes, waarin ook telkens knipogen zullen zitten naar de geschiedenis en de hedendaagse functie van de site. Vandaag was een nadenk-, studie-, probeer-, concretiserings- en uitwerkdag, samen met Philine Janssens (coach/danseres/choreografe), Sander Tas (camera), Marcel Van Coile (foto’s) en een handvol zangeressen van Psallentes: Sarah Abrams, Lisa De Rijcke, Rozelien Nys, Kerlijne Van Nevel en Veerle Van Roosbroeck. Heerlijk ploegje, op een heerlijke plek, onder een heerlijk zonnetje, aangelengd met een heerlijk zuchtje wind. Enfin, redelijk heerlijk dus.

Hendrik Vanden Abeele, 22 juni 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: