Bingen zingen

Psallentes 2019 Hours of Hildegard Second Hour Tutti

Een mens moet al eens zijn/haar zinnen verzetten, en met wat kun je dat beter dan met de deuntjes van Hildegard von Bingen! Alleen al om haar eigenzinnigheid, haar radicaliteit en haar afkeer van machtsspelletjes is dit een vrouw waar we van houden. Maar nog het meest houden we van von Bingen om haar muziek natuurlijk. Dus trokken we vandaag naar ons favoriete kerkje in Wallonië, om daar het tutti-gedeelte van ons ‘tweede uur’ van de volledige opname van de Dendermonde Codex op te nemen. Zo’n dagje Bingen-zingen: het doet deugd, het doet vergeten, je wordt er warm van. Zangeressen van dienst waren (van links naar rechts) Veerle Van Roosbroeck, Sarah Abrams, Lisa De Rijcke, Amélie Renglet en Barbara Somers. In een later stadium werken ook Michaela Riener en Sarah Van Mol nog mee. Voor de cd zelf is het nog even wachten, Hildegard: er zijn nog enkele wachtenden voor je!

Foto en tekst Hendrik Elie Vanden Abeele, 25 april 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: