Het moet kloppen

Psallentes Het moet Kloppen GOLD Brugge 2018 Obrecht

Als iets geslaagd wil zijn moet het kloppen. Gisterenavond de Martinus-mis van Obrecht uitgevoerd, in een bijna helemaal gerestaureerde en een bijna helemaal volle Onze Lieve Vrouwekerk te Brugge, er het gregoriaans uitgehaald en dat laten horen vlakbij het graf van Maria van Bourgondië, en Bart Jacobs enige Mariaal-geïnspireerde pareltjes laten spelen die onze evocatie van Memlings diptiek met Maarten van Nieuwenhove completeerden. En dat alles in het kader van een prachtig nieuw Brugs initiatief rond polyfonie, en met een ploeg zangers en zangeressen die elders en niet door onszelf “Flanders’ Finest” werden genoemd. Nou! Ik vond dit alles wel kloppen!

Tekst en Foto Hendrik Vanden Abeele, 12 mei 2018 (de foto 11 mei 2018)

One thought on “Het moet kloppen

Add yours

  1. Het was eenvoudigweg prachtig en het applaus achteraf heeft dat bevestigd

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: