Hendrik Vanden Abeele @ Bonus (Radio 1)

Bonus

Herbeluister Hendrik Vanden Abeele op Bonus (Radio 1) in een gesprekje met Lucas Vanclooster over de Erfgoeddag van zondag 24 april 2016 (via deze link — die mogelijk niet ten eeuwigen dage geldig zal blijven). Het fragment begint rond minuut 8:55, na ‘To be or not to be’ van Mel Brooks. 🙂

In het Huis van de Polyfonie kan je met Hendrik Vanden Abeele en zangers van het ensemble Psallentes laat-middeleeuwse pelgrimsliederen zingen. Die liederen werden opgetekend in het ‘Libre Vermell de Montserrat’, een manuscript uit de Abdij van Montserrat, en de ‘Codex Calixtinus’, uit de Kathedraal van Santiago de Compostela. In deze mini-workshops gaan de muziekwetenschappelijke inzichten ontwikkeld aan de Alamire Foundation hand in hand met de artistieke keuzes die erfgoed levend maken. Zo wandel je verder als pelgrim met de geschikte deuntjes in het hoofd.

Er start een sessie van 15 minuten om het half uur, beginnend bij 12u. Laatste sessie om 17u30. Geen voorkennis of inschrijving vereist, gewoon komen meezingen is meer dan genoeg. Elke sessie begint op dezelfde manier, maar om de twee sessies verandert het hoofdthema. Hartelijk welkom.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: