Je pourrais faire semblant d’être moi mais je ne serais pas vrai

Ondergetekende was vorige week bij Olav Grondelaers op Klara. Fijn gesprek gehad over het nieuwste album van Psallentes, Gratia Plena. Je kan het gesprek hier (her)beluisteren, als je wil. Bedankt Olav, bedankt Klara. Op de foto: we oefenen een theatrale pose. Nog werk aan de winkel.

Als je even geen zin hebt in oude muziek, en al helemaal niet in al dat praten erover, dan kan ik je als alternatief aanbieden: ‘Et si tu n’existais pas’, bekend van Joe Dassin – ik schrijf het zo omdat hij het nummer niet zelf maakte. Dat stamt uit de tijd dat liedjes nog echt liedjes waren, met tekst die verder gaat dan variaties op ‘Because of youuuuu’. En wat mij ook altijd opvalt: het was de tijd dat mensen die op tv kwamen nog minder volmaakt waren. Op een of andere manier lijken ze zo echter, minder ‘fake’, en daardoor ook aantrekkelijker. Snap je? Maar hola, dit is geen sneer naar de moderne visuele volmaaktheid, die mag er ook zijn! Soit! Gewoon wat melodieus vertier dus, voor een keer uit een heel andere stal. Zo’n mooi liedje!

Hendrik Elie Vanden Abeele, 15 mei 2023 (Foto Dries Pauwels, bedankt!)

One thought on “Je pourrais faire semblant d’être moi mais je ne serais pas vrai

Add yours

  1. Dit lijkt me het begin van ‘Les Années’ bis met nadruk op de jaren 70 en 80. Neem jij deze taak op jou? 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: