Gekarmeliseerd

Dagje in het mooie Gentse Karmelklooster doorgebracht. UNESCO heeft 2023 uitgeroepen tot ‘Jaar van Thérèse van Lisieux’ – een bijzondere vrouw. Eerder deze maand honderdvijftig jaar geleden geboren, en dat mag dus wel eens herdacht worden. We deden dat met een opluistering van een pontificale hoogmis, en een concert in samenwerking met Jowan Merckx. De prachtige kerk kwam heerlijk tot leven, ons zingen en spelen mooi weerkaatsend op de pas geboende stenen vloer. Wat een akoestische rijkdom daar, zoet als karamel. We mogen hopen dat kleine Thérèse daarboven de vibraties heeft gevoeld.

De zangeressen van dienst waren Kerlijne Van Nevel, Elisabeth Colson, Lisa De Rijcke, Emilie De Voght, Renate Weytjens en Barbara Somers. Eerstvolgende gelegenheid om (een variant van) deze ploeg opnieuw te horen, en mét Jowan Merckx: zondag 5 februari Concertgebouw Brugge. Tot dan!

Foto en tekst Hendrik Vanden Abeele

[Psallentes is op zoek naar ondersteuners. Voor 11 cent per dag word je lid van de Psallentes Centimeters. Je steunt ons dan met €40 euro per jaar. Bovendien krijg je in 2023 de nieuwe cd ‘Gratia Plena’ toegestuurd (beschikbaar in maart). Wil je ons helpen? Stort dan vandaag nog €40 op rekeningnummer BE62 7340 1182 9561 van Psallentes vzw. Geef ook je naam (indien anders dan op de overschrijving) en adres mee, of/en stuur een mailtje aan hendrik.vda[at]me.com. Eeuwig en één dag dankbaar!]

2 thoughts on “Gekarmeliseerd

Add yours

  1. Het was een heerlijke beleving! De pure vrouwenstemmen en de zoete fluitklanken mengden zich wonderbaarlijk in de akoestiek van de Karmelietenkerk. Dit was een topconcert.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: