15•01•2023 Gent [B] Ter ere van Thérèse

Zondag 15 januari 2023 is Psallentes te gast bij de paters Karmelieten van Gent. We zingen er om 14u een concert ‘Ter ere van Thérèse’ – waarmee we helpen onderstrepen dat 2023 het ‘Unesco-jaar Thérèse’ is. Het is namelijk honderdvijftig jaar geleden dat de heilige Thérèse van Lisieux geboren werd. Overigens zingen we die dag ook in de pontificale eucharistieviering om 10u, voorgegaan door Mgr. Lode Van Hecke, bisschop van Gent. Op het programma voor de mis staat het proprium van 1 oktober, de feestdag van Thérèse, aangevuld met meerstemmigheid. Het concert focust op de Drie-eenheid en het Mariale, eindigend met het enig mooie ‘Tu solus’ van Josquin Desprez, waarin een chanson van Ockeghem verwerkt zit dat hier wel zeer toepasselijk is: D’ung aultre aimer. ‘Een ander liefhebben zou fout zijn.’ En ook ‘Mijn loyauteit reikt tot in de dood.’ Voor het concert brengen we blokfluitist Jowan Merckx mee, die wat feestelijke kleur toevoegt aan het geheel. Meer informatie hier. Tickets op de dag zelf aan de ingang van de kerk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: