Zes zangeressen in Zevenkerken

Dit weekend ook in Abdij Zevenkerken geweest. Daar droegen we zingend ons steentje bij aan een feestelijk evenement van de ‘Laura van Abt Poimen’. Dat is ‘een bescheiden initiatief dat de monastieke waarden wil doorgeven en oefenen met wie zelf geen monnik of moniale is’. Een vast onderdeel hiervan is het op regelmatige basis lezen/zingen van psalmen. Dus daar kwam Psallentes dan goed van pas, met een aantal van de zestiende-eeuwse Souterliedekens, zo sierlijk polyfoon uitgewerkt door Clemens non Papa. De kerk was wat frisjes, maar de warmhartigheid van de aanwezigen deed dat allemaal makkelijk vergeten. Dank en proficiat aan Sarah Van Mol, Sarah Abrams, Lisa De Rijcke, Barbara Somers, Kerlijne Van Nevel en Elisabeth Colson.

Foto en tekst Hendrik Vanden Abeele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: