22•10•2022 Aldeneik [B] O Gloriosae Virginis

De twee benedictijnse abdissen Harlindis en Relindis waren ooit gewoon meisjes. Zussen. Met hun leven zijn verhalen verbonden: over het bouwen van een kerk, over stenen die bloemen worden, gedoofde kaarsen die vanzelf weer ontbranden, over een wonderbaarlijke wijnvermenigvuldiging. Daar doorheen loopt een rode draad: elke dag was gevuld met devotie, toewijding, zorg, dienstbaarheid, liefde. Deze levenshouding kan ons tot vandaag begeesteren. Samen met Rein Van Bree (blokfluiten, sackbut) evoceert Psallentes het wonderlijke traject van deze twee krachtige vrouwen. En dat alles in de prachtige Sint-Annakerk van Aldeneik, op zaterdag 22 oktober 2022 om 20u — veel tweetjes hé, dat zijn die twee zussen wellicht.

Meer informatie en tickets: hier!

Foto Sophie Ceurtvriend

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: