Zesvoudig? Eenvoudig!

Zes verschillende concerten op één dag, ja het kan. We deden het vorige zaterdag op die prachtige plek in Gent, samen met dat prachtige collectief Silbersee. ‘s Morgens om 7u begonnen met ochtendwerk (van duisternis naar licht), ‘s avonds om 20u besloten met avondlijkheid (van licht naar duisternis). Daartussen nog vier keer klank aan het daglicht gegeven. Nu eens viel er zon door de hoge ramen, en dan was er die donderslag. Alles gedragen door recitaties en antifonale dan wel responsoriale bespiegeling, intens op- en doorgeprikt door de vocale en instrumentale multitalenten Sterre Konijn, Tiemo Wang, Wouter Snoei en Néstor Martinez Jara.

Met bijzondere dank aan Romain Bischoff, de veroorzaker van Silbersee, en aan Jan Van den Bossche, die virtuoos schakelde van het ene petje naar het andere. Dank aan Festival van Vlaanderen Gent om dit te durven doen. Finaal vooral ook veel dank aan onze zangeressen van dienst, van links naar rechts waren dat Sarah Van Mol, Lisa De Rijcke, Veerle Van Roosbroeck, Barbara Somers, Kerlijne Van Nevel en Elisabeth Colson. Ik stond erbij en ik keer ernaar. Ik zwaaide wat, en werd diep geraakt door zoveel schoonheid. Het publiek was getuige — voor sommigen zesvoudig aanwezig, dat was zeker niet eenvoudig! Of misschien net wel.

Tekst en foto Hendrik Elie Vanden Abeele

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: