Twee keer geSalzinneerd

We hebben ons vandaag twee keer vrijwillig en met overtuiging laten Salzinneren. Voor een live publiek voerden Psallentes en het Goeyvaerts Strijktrio twee keer het werk ‘The Salzinnes Manuscript’ van Linda Catlin Smith uit. Later dit jaar of anders volgend jaar komt er zeker nog een derde shot.

Prachtig werk voor zes zangeressen en drie strijkers: intiem en bezadigd, maar toch ook krachtig en intens. Een muzikale evocatie van wat je als scribent in de Middeleeuwen nodig had om een manuscript ‘met verve’ af te leveren: een veer als pen, zwarte inkt, kleuren (zoals blauw en rood, natuurlijk) en ook goud. Daarnaast nog het goede oog, een vaste hand, en veel licht.

Veel licht was er zeker, daar in de mooie en mooi gerenoveerde Paterskerk in Sint-Niklaas. Fijne akoestiek ook. Trots en blij dat we op deze manier het nieuwe seizoen van het Cultureel Centrum van Sint-Niklaas mee konden helpen aftrappen, en dat we konden meehelpen om mensen uit Sint-Niklaas en daarbuiten deze kerk in volle herstelde glorie te laten beleven.

Hendrik E A Vanden Abeele

2 thoughts on “Twee keer geSalzinneerd

Add yours

  1. Congratulations to everyone! I do hope that I will have the good fortune to travel to Belgium to hear this live in conjunction with the exhibition of the manuscript in Namur sometime in the very near future.

  2. Het was weer af! Tot in de puntjes verzorgd, iedere letter, iedere klank. En altijd brengt Hendrik dat warme gevoel van welkom mee. Genoten!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: