[PRESS] ‘El extraordinário grupo belga’

Prachtige bespreking in El País van gisteren 7 september 2021, over ons zesvoudig aantreden op het Festival Oude Muziek Utrecht. Luis Gago zegt het onder meer zo: “Noch in deze complexe polyfonie (zoals het zeer lange Amen van het Gloria), een onmiskenbare dochter van de Ars Nova, noch in alle gregoriaanse interventies, gedurende de bijna vijftien uur van het begin van de Lauden tot het einde van de Completen, kon men bij de leden van de Psallentes of hun dirigent de geringste flauwte, het geringste verlies van concentratie of ook maar een zweem van atonie, individueel of collectief, bespeuren. Vanden Abeele, die weliswaar bijna elke frase vormgeeft, maar toch de monodische stroom steeds vrijelijk in beweging weet te houden, maakte ook welsprekend gebruik van stiltes, waardoor het contrast (behalve na afloop van de laudendienst, toen de straten nog halfverlaten waren) met het bruisende materialistische Utrecht van de zaterdag, de handelsdag bij uitstek, werd geaccentueerd.”

Oefen je Spaans een beetje, lees het volledige stuk hier.

Foto Marieke Wijntjes

One thought on “[PRESS] ‘El extraordinário grupo belga’

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: