Meer zwanen op straat — Agenda 2021

Onlangs kwamen we op straat in Leuven een zwaan tegen. Het arme dier was de weg kwijt, denken we. Het slofte niettemin (ogenschijnlijk) rustig over straat. Midden op de straat. Er zijn weinig gebeurtenissen die zo op het verkeer ingrijpen: iedereen stopt, om te kijken of uit voorzichtigheid.

Psallentes heeft een vergelijkbare missie. Wij zijn de zwaan op straat. Onze muziek doet je stilstaan. Voor een keer geldt niet het recht van de sterkste of de snelste. We zingen en daar sta je: stil.

Ook in 2021 willen we stilstaan. Innovatieve dingen doen? Jazeker. Gekke of avontuurlijke programma’s bedenken? Ja, toch wel. Maar is dat onze kernopdracht? Niet echt. Wij willen eerst en vooral gestalte geven aan de verstilling en de onthaasting waar de mensheid volgens ons naar verlangt, of alleszins deugd van zou hebben. Elkaar opjagen, elkaar den duvel aan doen, alles moet groter en duurder etc. Neeeee! Eet minder dieren, stap minder de auto in en luister meer naar muziek. Schaf in je bedrijf of organisatie alle kaderfuncties af en zorg voor fantastisch sanitair. Meer is er niet nodig om de wereld te redden. De eenvoudigste recepten zijn de beste! Beginnen doe je bij het kijken naar een zwaan. De zwaan bepaalt het tempo.

Onze voorlopige lijst met activiteiten in 2021 is hier te vinden.

Foto en tekst Hendrik Elie Vanden Abeele, 12 en 17 juli 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: