The Salzinnes Manuscript — Linda Catlin Smith

Blij te melden dat ‘The Salzinnes Manuscript’ vanaf gisteren online te bekijken is. Dit nieuw gecomponeerde werk is ontstaan uit de samenwerking tussen Psallentes en het Goeyvaerts Strijktrio. Het was oorspronkelijk bedoeld om in première te gaan in Namen, ter gelegenheid van een tentoonstelling over het antifonale van Salzinnes, maar toen kwam er dat virus, weet je wel. De tentoonstelling en de concerten die erbij hoorden zijn met twee jaar uitgesteld. In afwachting daarvan kan je hier dus kijken naar een muzikale evocatie rond het maken van een manuscript.

We gaven een compositie-opdracht aan de Amerikaans-Canadese componiste Linda Catlin Smith, die ons een juweeltje leverde. Dankzij een video-opname door het Cultureelcentrum van Sint-Niklaas kan je hier alvast de avant-première beleven. Geniet ervan!

In een filmpje op het YouTube-kanaal van Psallentes — zie ook een ander bericht op deze site — vertelt Hendrik Vanden Abeele meer over het Salzinnes-project, dat we vooral te danken hebben aan de niet-aflatende inzet van Judith Dietz. Judy: dank!

10 thoughts on “The Salzinnes Manuscript — Linda Catlin Smith

Add yours

 1. Passages VIII beluisterd en bekeken. En nog eens. En nog eens ….
  Op deze Ce Premier Jour de May, waarop de zon het hier deze morgen wat laat afweten, heeft het mijn hart verwarmd en mijn dag goed gemaakt. Bedankt, Hendrik en de uitvoerders.

  1. Beste Henri, wat fijn dat je keek, en herkeek! En goed dat het je hart verwarmde. Dan hebben we het goed gedaan. Bedankt voor de aanmoediging, en veel fijne groeten, Hendrik

 2. Dag Hendrik, prachtige muziek , dank om ons van dit boeiend concert te laten genieten …later ooit live !
  Ook genoten van jouw wandeling doorheen de Botanische tuin in lentetooi !
  Groetjes, Anita

  1. Beste Francine en Frans, ‘ach, het mag geen naam hebben’! Bedankt voor jullie aanmoedigende woorden. Dat wordt ten zeerste gewaardeerd. Hou het gezond, en tot genoegen! Hendrik

 3. Ben grote liefhebber van de hemelse klanken van Hildegard von Bingen en Psallentes brengt dit steeds zo mooi. Proficiat en doe zo voort , hou jullie veilig en gezond.
  Vanuit Herentals,groetjes Julia

  1. Beste Julia, dank je wel voor je reactie. Blij te melden dat we deel twee van ‘Hours of Hildegard’ nog voor de Corona-toestand hebben opgenomen, en dat de ‘Second Hour’ in het najaar zal uitkomen. Nogmaals dank, hartelijk, Hendrik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: