‘Totale Overgave’

2020 was een verrassing — vooral in negatieve zin. Terugkijkend zochten we naar lichtpuntjes. Voor Psallentes waren er niet zo veel: we hebben sinds maart 2020 maar een paar concerten gegeven. Achter de schermen is wel flink wat werk verzet, en er wordt duchtig aan de toekomst gewerkt — daar zul je dan bij gelegenheid nog wel iets van merken.

Nog net voor we op harde wijze met het woord ‘lockdown’ in aanraking kwamen, was er in Londen op het ‘Love Story Film Festival’ goed nieuws: ‘Complete Surrender’ (in het schoon Vlaams ‘Totale Overgave’) werd er bekroond tot beste documentaire. In deze film van Pol Herrmann en Louise Nelstrop is ook Psallentes te zien en komt ook ondergetekende aan het woord, in de context van onze projecten rond enerzijds Hildegard von Bingen en anderzijds Hadewijch (met An Pierlé). Op dit ogenblik is de film niet online te bekijken, maar daar kan snel verandering in komen, dus hou onze berichten hierover in het oog. Van zodra het weer mogelijk is, zou je ook een ‘screening’ kunnen organiseren, dan komt Psallentes er wat bij zingen…

Hendrik Vanden Abeele, 24 januari 2021

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: