Mei 2021 • Leuven [B] Psallentes Jukebox

Hou de zaterdagen van mei 2021 in het oog: tijd voor een tripje naar Leuven. Ensemble Psallentes zal op 15, 22 en 29 mei in het centrum van Leuven een winkelpand betrekken, waar je onze muziek live kan komen genieten. We doen dat volgens een ‘u vraagt wij draaien’-principe, zoals bij een jukebox dus. Het repertoire van Psallentes is groot, en we zorgen er met een mooie groep zangeressen voor dat je ter plaatse en op het moment zelf kan kiezen uit een lijst van zeker dertig muziekjes. Wordt het A1, het ‘In principio’ van Hildegard von Bingen? Of toch liever D12, een Souterliedeken? Of B7, een streepje polyfonie van Lassus?

Aan jou de keuze. Die nummers worden exclusief voor jouw bubbel uitgevoerd — of als tegen dan de Corona-situatie het toestaat voor een kleine groep luisteraars tegelijk. Het gaat om ultra-korte concertjes van vijf à tien minuten. Je zal je op voorhand kunnen inschrijven voor een bepaald tijdstip, tussen 9u30 en 17u10, om de twintig minuten. Of je komt eens kijken aan het raam terwijl we bezig zijn — we zorgen ervoor dat we ook op straat hoorbaar zijn. 

Je persoonlijke, gepersonaliseerde portie cultuur op zaterdag dus, tussen het shoppen door. Je kan die dag overigens op de foto met de zangeressen, en we willen ook graag met ons publiek een babbeltje slaan over oude muziek — of over wat onze muziek bij jou aan gedachtes en gevoelens oproept. Op verzoek zorgen we er zelfs voor dat je portie muziek ook een meezing-momentje bevat. Dat alles helemaal gratis! 

En alsof dat alles nog niet genoeg is: we zorgen er voor dat je onze muziekwinkel niet met lege handen verlaat…

De Psallentes Jukebox komt tot stand dankzij de Vlaamse Overheid, de Stad Leuven en de Culturele Activiteitenpremie.

2 thoughts on “Mei 2021 • Leuven [B] Psallentes Jukebox

Add yours

  1. Beste Hendrik Vanden Abeele, Die mei-middagen in Leuven lijken mij prachtig, maar ik woon 350 km bij u vandaan dus ik zal daar niet bij zijn. Mag ik u iets heel anders vragen? Ik heb indertijd het optreden meegemaakt van Psallentes met de Royal Wind Music en ik heb toen begrepen dat die samenwerking ook op cd zou komen en daar begon ik me al op te verheugen. Tot dusver heb ik er echter niets van gehoord, gezien of gelezen. Weet u wellicht hoe het zit met die plannen? Met hartelijke groet,

    Thijs Weststrate 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: