14•10•2020 Beveren [B] Triptycha

Woensdag 14 oktober is Psallentes te gast in de Sint-Martinuskerk, Beveren. Dat is de kerk op de Grote Markt. We zingen er ‘Triptycha’: negen muzikale drieluiken bij het Lam Gods van Van Eyck. Meer info en tickets hier.

De engelen zingen gregoriaans en/of polyfonie. Is het gregoriaans, dan zou het om responsoria van de periode na Pasen kunnen gaan: deze responsoria refereren expliciet aan het boek Openbaring — logisch, want het Lam Gods zit vol verwijzingen naar de Apocalyps. De combinatie van deze gezangen met tweestemmige Agnus Dei-fragmenten uit missen van Dufay, Ockeghem, Desprez en anderen, levert ons kleine, mooie tafereeltjes. Triptieken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: