Sally 2020

Het Beethoven-jaar is begonnen: binnen exact een jaar wordt hij 250. Dat vieren we met het liedje ‘Sally in our Alley’ in een bewerking van, jawel, Ludwig van Beethoven. Hier in een uitvoering met onder meer, jawel, Yo-Yo Ma. Een opname uit 1979.

Het derde stroofje gaat ongeveer zo: ‘Wanneer het weer Kerstmis wordt, dan zal ik geld hebben, ik zal het sparen, in een doosje steken, en ik geef het aan mijn schatje; zelfs als het tienduizend pond zou zijn, ik gaf het allemaal aan Sally. Zij is mijn hartendief. Én ze woont in ons steegje!’

Wat een mooi liedje om een nieuw jaar mee te gaan beginnen. Graag wens ik in naam van Psallentes en mezelf alle lezers van deze site en alle fans van Psallentes een heel mooi 2020. Mooie muziek — veel Beethoven, ok, maar veel meer dan dat — en natuurlijk naar lijf, leden en hoofd een uitstekende gezondheid.

In eigen naam voeg ik hier graag nog aan toe dat dit mijn Kerstwens is: minder brutaliteit, gekonkel en cynisme op de wereld; meer empathie, openheid en zachte aardigheid.

Lang leve Sally!

Tot volgend jaar!

Hendrik Elie Vanden Abeele, artistiek directeur Psallentes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: