Cameron Carpenter: Bach & Liszt/Paganini

Niet voor puristen: Cameron Carpenter (°1981) op het orgel. Kijk en luister naar zijn indrukwekkende ‘elaboration’ op de prelude uit de eerste Cellosuite van Bach (vanaf 3:41 in bovenstaande film) of naar de Paganini-etude ‘La Campanella’ van Liszt (vanaf 9:31 in dezelfde film). Fenomenale organist, die een en ander op spectaculaire wijze naar zijn handen en voeten (!) zet. Niet voor puristen, zoals we al zeiden, maar zelfs die categorie luisteraars zal wellicht niet ongevoelig kunnen blijven voor zijn virtuositeit, creativiteit en overgave. Psallentes is nog heel even in komkommertijd — dus lijkt ons een vleugje Carpenter wel op zijn plaats. Geniet! (Of erger je, haha.)

HVdA

One thought on “Cameron Carpenter: Bach & Liszt/Paganini

Add yours

  1. welwel…vernieuwend met wat ‘Liberace schoeisel ‘en dito virtuositeit , rock &roll is voldoende aanwezig ! straffe gast en straffe orgelbouwer. Grtz Philippe, tot binnenkort.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: