Lastige boetes

Griet Teck Lassus de Boetepsalmen Psallentes

Vanaf vandaag kun je in het Concertgebouw Brugge (tussen 14u en 18u, en zaterdag 25 mei 2019 ook bij/na het concert van Vocalconsort Berlin) de film ‘LASSUS de boetepsalmen’ bekijken. Het is een film van Griet Teck, en we zijn uiteraard erg blij er met Psallentes toe bijgedragen te hebben. Voor een heel kleine groep vrouwelijke gedetineerden zongen we enige tijd geleden in het ‘Penitentiair Complex’ te Brugge vijftien verzen uit de Boetepsalmen van Orlandus Lassus. In de film kun je ons enkele van die verzen zien en horen zingen. Daartussen zijn drie gedetineerden in gesprek gegaan met Maud Seuntjens. Het resultaat is indringend, ontroerend, beklijvend — dat soort woorden, waarbij woorden altijd moeilijk blijven om te beschrijven hoe iets op je kan inwerken. Maar oordeelt u vooral zelf: er is geen wedstrijdjury of gespecialiseerd panel nodig om iets al dan niet te smaken. 😉

Wie niet in Brugge geraakt hoeft niet te wanhopen: niet alleen wordt de film ook op het AlbaNova-festival te Alden Biesen getoond, Psallentes zal er de genoemde vijftien verzen live zingen, in een door ondergetekende voor vrouwenensemble omgewerkte versie. Dus: allen naar Brugge, en vervolgens: allen naar Alden Biesen. Zondag 30 juni wordt een prachtige dag.

LASSUS Griet Teck Psallentes

Hendrik Vanden Abeele, 22 mei 2019

 

2 thoughts on “Lastige boetes

Add yours

 1. Beste Hendrik Vanden Abeele,

  Dze film lijkt me heel bijzonder en ik zou hem heel graag willen zien. Jammer genoeg woon ik op meer dan 300 km van Brugge en Alden Biesen is op zijn minst 250 km. Zijn er wellicht andere mogelijkheden om deze film te zien?

  1. Beste Thijs
   Dank voor je bericht en voor je enthousiasme. Ja, er komen zeker nog mogelijkheden om de film te bekijken, waaronder wellicht ook wel online, maar dat zal nog wel even duren! Dank voor je geduld alvast. Ik vraag wel even na of er misschien een ‘teaser’ gemaakt wordt, dan is er toch al een tipje van de sluier ontsluierd.
   Hartelijke groet
   Hendrik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: