De zevende dag

Psallentes deSingel 2019

Vandaag in deSingel te Antwerpen onze zevende dag ‘Eersteklasconcerten’ gehad. Eéntje te Alden Biesen, drie in het Concertgebouw Brugge, en nog eens drie in deSingel. Zo zijn bij ons nu meer dan tweeduizend kinderen langs de ‘oude muziek’ gepasseerd. Hopelijk voor hen, en zeker voor ons: een belevenis! Dat was horen, zien en… zingen!

Psallentes deSingel 2019B

Het past hier nogmaals alle deelnemers te danken: de kinderen en hun onderwijzeressen en onderwijzers, Hans en Martijn en al de anderen van Musica, de docenten van Musica (pluimpjes, pluimpjes!), de zangers en zangeressen van Psallentes, de begeleiders en het betrokken personeel van het Concertgebouw en deSingel, en natuurlijk ook Anonymus, Hildegard von Bingen, en Clemens non Papa. Wat een feest en een vreugde is het toch samen met fijne mensen muziek te maken, te bewegen, in beweging te zetten, je muzisch te amuseren, plezier te beleven aan je werk, om dan vervolgens in de ogen van vele tientallen kinderen een lichtje te zien, of een glimlach, een enthousiaste beweging. Geweldig!

Psallentes 2019C deSingel

Wie de Eersteklasconcerten eens wil meemaken, die brenge haar of zijn kind(eren) van 6 tot 12 mee naar het Alba Nova festival te Alden Biesen, op 30 juni 2019. Daar kun je het parcours lopen als gezin. Meer informatie volgt.

Foto’s en tekst Hendrik E Vanden Abeele T

Op de foto’s: Anne-Fleur Inizan, Elisabeth Colson, Barbara Somers; Kerlijne Van Nevel, Marina Smolders, Lisa De Rijcke; Michiel Haspeslagh, Gunther Vandeven en Jonathan De Ceuster. Wat een knappe mensen allemaal.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: