O kom, o kom, Immanuel

Op weg naar Kerst, een nieuw jaar tegemoet? Dan laten we de Amerikaanse Gaelynn Lea toch het O kom, o kom, Immanuel spelen! Vanwege de osteogenesis imperfecta (of ‘brozebottenziekte’) waarmee ze geboren werd bespeelt ze de viool als een cello waarbij ze de strijkstok vasthoudt zoals een contrabassiste dat zou doen. Gaelynn Lea is een meester met de loop machine, en ze maakt hele fijne en to-the-pointe liedjes, zoals dit ‘I wait’ (hieronder), waarin ze ontoegankelijkheid voor en onbegrip rond mensen met een beperking, handicap of specifieke zorgbehoefte aanklaagt. We bewonderen wat ze doet, maar ze wil geen ‘inspiratie’ genoemd worden (derde filmpje) en in een heuse ‘Official Music Video’ (vierde filmpje) laat ze gewillig met zich dollen, tegelijk ook een podium gevend aan een paar lotgenoten. Haar boodschap voor de komende tijd? “Forgive yourself, but don’t give yourself away.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: