[FRIENDS] Zefiro Torna: Balsam

Onze vrienden van Zefiro Torna hebben een nieuwe cd uit. Dat klinkt als balsem voor de ziel.

“Het project verenigt opnieuw muzikanten die expert zijn in uiteenlopende genres als oude, etnische en jazzmuziek. Deze keer vormen de mysterieuze krachten van planten, bloemen en kruiden het vertrekpunt. De composities dragen namen als les Roses de Saadi of Artemisia absinthium. Ze weerklinken naast traditionele gezangen uit Portugal en Griekenland, Oudnoorse Edda-liederen over de Yggdrasil of levensboom, spirituele melodieën van Hildegard von Bingen en fijnmazige 15de-eeuwse muziek van Guillaume du Fay. Ze refereren aan teksten van Vergilius en Horatius en poëzie van Charles Baudelaire en Emile Verhaeren.”

One thought on “[FRIENDS] Zefiro Torna: Balsam

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: