Bemind

Psallentes An Pierlé 2018

In de buik van de Brugse Walburga zongen we vanavond ‘Minne’, ons Hadewijch-project voor het MA-festival. Wat een voorrecht en een genoegen was het om dit te doen samen met An Pierlé en haar ploeg.

Ja, An, we beminnen je. Toen mij deze middag in een interview gevraagd werd wat liefde voor mij betekent, en ik moest het in twee woorden zeggen, dan zag ik jou voor me, op je zitbal aan de piano en uiterst toegewijd je lippen tegen de microfoon gedrukt. Op de vraag wat liefde is kon ik dan ook maar één antwoord van twee woorden bedenken: totale overgave. Bedankt An! En proficiat!

Nafi Thiam zei het vandaag met daden, Hadewijch deed het destijds met woorden. Machtige vrouwen. Dat is dus de echte macht: geen woorden maar daden, en als het woorden zijn dan eerst de inhoud en dan de vorm. Vrouwen aan de macht! Bedankt Nafi, bedankt Hadewijch! En proficiat!

Voor deze productie hebben we een vestimentair kredietje aangesneden, met name de rol stof die An nog op zolder liggen had. Andere benodigdheden: een schaar, en een strijkijzer.

Met van binnen naar buiten, links naar achter en van voor naar rechtsboven halfonder achterwaarts, en aan allen evenveel dank en Minne: Sarah Abrams, Veerle Van Roosbroeck, Lisa De Rijcke, Barbara Somers, Elisabeth Colson, Kerlijne Van Nevel, An Pierlé, Hendrik Vanden Abeele, Alma Auer, João Lobo en Brice Soniano.

Psallentes is binnenkort opnieuw te horen in een andere première: Ab Initio, voor Laus Polyphoniae te Antwerpen. En het is deze keer geen laatavondvoorstelling!

Hendrik Elie Vanden Abeele

One thought on “Bemind

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: